Περιγραφή των Πρώτων Υλών

POCKET SPRINGS 3000: Ελατήριο κατασκευασμένο από σύρμα πάχους 1,6 mm, διάμετρο 4 cm και  ύψος 16 cm. Πρόκειται για ελατήρια τοποθετημένα μέσα σε ειδικές υφασμάτινες θήκες ενωμένες μεταξύ τους. Ο μεγάλος αριθμός ελατηρίων με μικρότερη διάμετρο, εκτός από αντοχή και διάρκεια στο χρόνο πετυχαίνουν στρώματα με τέλεια αν ατομικότητα και ορθοπεδική στήριξη αφού το βάρος του κάθε σώματος μοιράζεται ανάλογα επάνω στρώμα, σε οποιαδήποτε στάση ύπνου και αν βρίσκεται.

POCKET SPRINGS 800: Ελατήριο κατασκευασμένο από σύρμα πάχους 1,3 mm, διάμετρο 6 cm και ύψος 16 cm. Πρόκειται για ελατήρια τοποθετημένα μέσα σε ειδικές υφασμάτινες θήκες ενωμένες μεταξύ τους. Κάθε ελατήριο λειτουργεί ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα προσφέροντας άριστα ανατομικά χαρακτηριστικά, αφού επιτρέπει στο σώμα να ταιριάζει σε κάθε θέση που παίρνει και ταυτόχρονα στηρίζει ιδανικά την σπονδυλική στήλη χωρίς να ασκεί πίεση.

ΒΟΝΝEL B-6: Το πιο εξελιγμένο ελατήριο τύπου Bonnel. Είναι ελατήριο κατασκευασμένο από σύρμα πάχους 2,40 mm, διάμετρο 9 cm και ύψος 15 cm. Η επιπλέον σπείρα που διαθέτει σε σχέση με το κλασικό ελατήριο Bonnel έχει ως αποτέλεσμα στρώματα με μεγαλύτερη ελαστικότητα πλησιάζοντας την αίσθηση των στρωμάτων με ελατήρια τύπου POCKET.

BONNEL CLASSIC: Ελατήριο από σύρμα πάχους 2,40 mm, διάμετρο 9 cm και ύψος 12 cm. Είναι το δημοφιλέστερο ελατήριο του κόσμου. Εξασφαλίζει υψηλή αξιοπιστία και αντοχή του στρώματος ενώ παράλληλα προσφέρει άνεση και σίγουρη ορθοπεδική στήριξη.

MULTI SPRINGS: Ελατήριο κατασκευασμένο από σύρμα πάχους 2,40 mm, διάμετρο 6,5 cm και ύψος 12 cm. Η στενή διάμετρος του ελατηρίου αυτού προσφέρει στρώματα με περισσότερα ελατήρια στη σειρά, εξασφαλίζοντας έτσι άριστη στήριξη, στιβαρή κατασκευή και υψηλή αντοχή στο στρώμα.

ΛΑΜΑ: Ατσάλινη λάμα Αγγλίας, υψηλής αντοχής. Αποτελεί το πλαίσιο στήριξης των ελατηρίων το οποίο είναι απαραίτητο για την σταθερότητα κατασκευής του στρώματος.

LATEX: Υλικό το οποίο προέρχεται ύστερα από ειδική επεξεργασία του εκχυλίσματος του καουτσουκόδεντρου. Διακρίνεται λόγω της ιδιότητας του να αγκαλιάζει τέλεια το σώμα. Διαθέτει ειδικές κυψέλες οι οποίες επιτρέπουν τον αερισμό του εσωτερικού του στρώματος, είναι υποαλλεργικό και αντιβακτηριακό, ενώ προσφέρει απόλυτη ευεξία και χαλάρωση. Το LATEX είναι συνώνυμο του ανατομικού στρώματος. Υπάρχει σε πάχος 2 cm, 3 cm ή 18 cm.

FLEXY FOAM: Αφρώδες υλικό ιδιαίτερα ενισχυμένο λόγω της πυκνότητας του. Είναι χρήσιμο λόγω της ανθεκτικότητας του, της αντοχής του στην πίεση και της άριστης επαναφοράς που διαθέτει. Έχει πάχος 2 cm.

SOFT FOAM: Αφρώδες υλικό εταιρικά ελαστικό και εύκαμπτο. Είναι απαραίτητο λόγω της ιδιότητας του να επαναφέρεται άμεσα και παράλληλα να παίρνει την ανατομία του σώματος. Έχει πάχος 1 cm.

MEMORY FOAM: Αφρώδες υλικό το οποίο κατασκευάστηκε αρχικά ειδικά για την NASA. Είναι υποαλλεργικό και η πιο χαρακτηριστική του ιδιότητα είναι ότι αγκαλιάζει τέλεια όλες τις καμπύλες του σώματος. Έχει πάχος 4 cm.

BAMBAKI: Απόλυτα φυσικό προϊόν από 100% βαμβάκι το οποίο έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται στην θερμοκρασία του σώματος και να μην εγκλωβίζει την υγρασία. Επιτρέπει τον αναγκαίο εξαερισμό και προσφέρει δροσερή αίσθηση το καλοκαίρι.

BATA DACRON: Λευκή αφράτη βάτα η οποία προσφέρει αν ατομικότητα. Είναι υποαλλεργική και αντιμικροβιακή ενώ δίνει την δυνατότητα να πλένεται προσφέροντας έτσι ένα περιβάλλον ύπνου καθαρό και υγιές.

ΚΟΚΟΦΟΙΝΙΚΑΣ: Φυσικό προϊόν το οποίο προέρχεται από τον εξωτερικό φλοιό της καρύδας. Τοποθετείται ακριβώς πάνω από τα ελατήρια για την απομόνωση τους, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει τον αερισμό του εσωτερικού του στρώματος.

THERMOWAT: Λευκή βάτα προερχομένη από βαμβακερές ίνες οι οποίες ενώνονται με θερμική επεξεργασία. Χρησιμοποιείται ως υλικό μόνωσης πάνω από τα ελατήρια.

NO WOVEN: Ύφασμα το οποίο προέρχεται από μακριές ίνες οι οποίες ενώνονται με θερμική επεξεργασία. Χρησιμοποιείται ως υλικό επένδυσης με σκοπό την σταθεροποίηση και το δέσιμο των υλικών μεταξύ τους.

ΥΦΑΣΜΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ: Αντιμικροβιακό ύφασμα προερχόμενο από ελαστικές ίνες. Ξεχωρίζει για την απαλή υφή του ενώ λόγω της ελαστικότητας που το διακρίνει αγκαλιάζει τέλεια τις καμπύλες του σώματος.

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: Πρόκειται για αφρώδες υλικό πάχους 5 cm το οποίο πλαισιώνει περιμετρικά τα ελατήρια τύπου POCKET 800 & POCKET 3000 προσφέροντας τη σταθεροποίηση και την αντοχή των ελατηρίων αυτών.

ΕΞΑΕΡΙΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ: Ανήκουν στα αξεσουάρ του στρώματος. Οι εξαεριστήρες τοποθετούνται στα πλαϊνά του, για να επιτρέπεται έτσι ο αερισμός του εσωτερικού του στρώματος και οι χειρολαβές χρησιμεύουν ως βοηθητικά για την ευκολότερη μετακίνηση του.

ΦΕΡΜΟΥΑΡ: Τοποθετείται φερμουάρ έτσι ώστε να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ελέγξετε το περιεχόμενο του στρώματος.